Zlatara Babic Verenicko Prstenje Burme Nakit Diamond Logo
Pročitajte o

Zlatara Babić Diamond – Blister

Blister je dijamant spakovan u zapečaćenu kutiju sa hologramom i sertifikatom u luksuznom pakovanju. Kao takav, predstavlja savršen poklon!

Ovakav poklon pruža mogućnost da se dijamant čuva i prenosi sa generacije na generaciju ili da se ugradi u bilo koji komad nakita i iskoristi se na originalan način.

Takodje u našim prodajnim objektima u svakom trenutku, blister može da se zameni za drugi veći dijamant uz doplatu, ali samo ako je blister tj. dijamant ostao neoštećen (neotpakovan), što naravno predstavlja odličnu investiciju.
U našoj ponudi nalaze se različite veličine dijamanata najčešće čistoće VS i G boje , a cene se kreću od 7800 dinara za dijamant od 0.02ct.

Na sertifikatu koji ide uz njega navedene su sve karakteristike kamena, koji je pregledan od našeg sertifikovanog procenitelja.
Na vama je samo da izaberete veličinu dijamanta i osmislite posvetu koju ćemo mi izgravirati na pločici koja ide uz blister.

Bezbednost

Sigurnost prilikom kupovine

Veoma je važno da se odlučite za kupovinu nakita sa dragim kamenjem u zlatarskim radnjama koje imaju školovanog stručnjaka za procenu, jer nestručna osoba ne može validno da oceni sve karakteristike dijamanta i kao takva može i sama da bude obmanjena u trgovini dragog kamenja.

Zlatara Babić ima školovanog procenitelja i opremu u cilju tačne procene 4C i ostalih karakteristika. Naš majstor-procenitelj Medić Srđan je završio prestižnu školu IGI za procenu dijamanata. IGI je Internacionalni Gemolški Institut sa sedištem u centru dijamantske industrije, Antverpenu, odakle i stižu naši dijamanti koje uvozimo.

Konsultujte se sa našim stručnjakom za dijamante, kontaktirajte nas putem e-mejla office@zlatarababic.rs ukoliko ste u nedoumici oko vašeg izbora kako bi zajedno pronašli savršeno rešenje za vaše vredno ulaganje.

Najvažnije

Karakteristike obrađenog dijamanta

Važno je znati da je dijamant koji razmatrate izuzetan i jedinstven, svaki od njih ima svoju ličnu kartu i kao takav ima svoje karakteristike tako da ne postoje dva ista dijamanta.
Ipak svi dijamanti imaju određene zajedničke karakteristike koje dozvoljavaju ekspertima da ih upoređuju i procenjuju.

Četiri glavna kriterijuma procenjivanja kvaliteta i vrednosti dijamanata pod nazivom 4C su:

Težina u karatima(carat weight)
Boja (color)
Čistoća(clarity)
Brus (cut)

Sva četiri parametra su podjednako važna u ocenjivanju kvaliteta i vrednosti jednog dijamanta.

Karat je standardna jedinica za težinu dragog kamenja. To je pojam koji je isti u svim standardima tako da je jedan karat jednak jednoj petini grama ( 1ct=0.20gr).
Dobro je znati da su u prirodi ređi krupniji kristali stoga cene dijamanata rastu progresivno sa porastom težine, tako da jedan karat jednog dijamanta vredi više od jednog karata skupa dijamanata istog kvaliteta.

Većina dijamanata u nakitu su bezbojni ili skoro bezbojni (near colorless), ponekad sa nijansom žute ili braon boje. Boja dijamanata se ocenjuje slovima na skali od D do Z , a ona se određuje upoređivanjem boja iz master seta pri određenom belom svetlu.

Zlatara Babic Verenicko Prstenje Burme Nakit Babic Diamond Boja

Clarity – Čistoća Dijamanta

Pošto se dijamanti formiraju na dubini od oko 300 km ispod zemljine površine pod visokim pritiskom i temperaturom, praktično svi imaju  male nepravilnosti unutar kamena (inkluzije) ili na njegovoj površini (oštećenja). U praksi susrećemo dijamante sa oznakom ‘’loupe clean’’ koji na tržistu imaju veoma visoku cenu jer se sa optičkim povećanjem od 10x ne vide inkluzije unutar kamena i na njegovoj površini. Sa druge strane su dijamanti koji imaju toliko inkluzija da mu one ugrožavaju lepotu i umanjuju vrednost. Međutim nije svaki kamen sa inkluzijama loš kamen. Ocena čistoće se odnosi na stepen u kome su prisutne ove greške po sledećoj skali.

Zlatara Babic Verenicko Prstenje Burme Nakit Babic Diamond Cistoca

Lepota dijamanta zavisi više od cut-a koji se odnosi na proporcije, simetriju i završnu obradu nego od bilo kog drugog faktora.

Cut ima uticaj na tri osnovne pojave svetlosti kod dijamanta:a

Brilliance (sjaj)

Fire (bljeskovi boje ili disperzija)

Scintillation (svetlucanje)

Na slici ispod su prikazani gubitci svetlosti kod suviše ‘’plitkog’’ ili suviše ‘’dubokog’’ dijamanta i samim tim dijamant ima manji sjaj, disperziju i svetlucanje. Takav kamen nije ‘’živ’’.

Dijamanti Cene

Cene dijamanata zavise od veličine, unikatnosti, čistoće, boje, kao i mnogih drugih faktora. Mi, u Zlatari Babić Beograd nastojimo da svojim klijentima uvek obezbedimo najkvalitetnije dijamante na tržištu. Cene dijamanata su prirodno visoke pa se zato trudimo da Vam ponudimo najviši nivo sigurnosti prilikom kupovine.

Celokupnu ponudu dijamanata, burmi, vereničkog prstenja, nakita i ostalog možete pogledati:

Dijamanti Beograd

Pored zagarantovanog kvaliteta, Zlatara Babić Beograd se trudi da svojim mušterijama uvek bude blizu, kako bi kupovina bila jednostavna. Dijamante u Beogradu možete pronaći na tri lokacije. Izaberite lokaciju i telefon Vaše najbliže Zlatare Babić u Begoradu: